Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine 15 Bin TL Eğitim Desteği

Kategori: ÇORUM - Tarih: 31 Ağustos 2026 19:28
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine 15 Bin TL Eğitim Desteği

Çorum Belediyesi, “İlk Harçlık Bizden” projesi kapsamında üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran ve şartları taşıyan öğrencilere bir defaya mahsus 15 bin TL eğitim desteği verecek. Başvurular 18 Eylül'de sona erecek.



Hitit TV NET - Mustafa Tekmen - Çorum 

ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÇORUMLU GENÇLERE 15 BİN TL DESTEK!

Çorum Belediyesi “İlk Harçlık Bizden” projesini sürdürüyor: Şartları taşıyan öğrencilere tek seferde 15 bin TL verilecek

Çorum Belediyesi, üniversite hayatına ilk kez adım atacak ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik “İlk Harçlık Bizden” projesini bu yıl da sürdürüyor.

Proje kapsamında ailesi Çorum Belediyesi'nden sosyal yardım alan ve üniversitede bir programa ilk kez kayıt yaptıran gençlere bir defaya mahsus 15 bin TL eğitim desteği sağlanacak.

DESTEK 5 BİN TL'DEN 15 BİN TL'YE ÇIKTI

Projenin başladığı 2024 yılında öğrencilere 5 bin TL destek verilmişti. 2025 yılında tutar 10 bin TL'ye yükseltildi.

Çorum Belediyesi, 2026 yılında ise eğitim desteğini 15 bin TL'ye çıkardı. Böylece projenin başlangıcından bu yana öğrenci başına verilen destek üç katına ulaşmış oldu.

Belediyenin açıkladığı verilere göre 2025 yılında “İlk Harçlık Bizden” kapsamında 102 öğrenciye toplam 1 milyon 20 bin TL nakdi eğitim desteği sağlandı.

KİMLER 15 BİN TL ALABİLECEK?

Destekten yararlanmak isteyen öğrenciler için belirlenen temel şartlar şöyle:

  • Ailenin Çorum Belediyesi'nden sosyal yardım alıyor olması
  • Öğrencinin bir ön lisans veya lisans programına ilk kez kayıt yaptırması
  • Eğitimin örgün öğretim kapsamında olması
  • Başvurunun 18 Eylül'e kadar yapılması

Açıköğretim programlarına kayıt yaptıran öğrenciler destekten yararlanamayacak.

BAŞVURULAR 18 EYLÜL'DE SONA ERİYOR

Öğrenciler veya velileri başvurularını 18 Eylül'e kadar Çorum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne şahsen yapabilecek.

Başvuruda öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırdığını gösteren e-Devlet kayıt belgesi ile öğrenciye veya velisine ait IBAN numarası istenecek.

AŞGIN: “GENÇLERİMİZİN EĞİTİM YOLCULUĞUNA DESTEK OLUYORUZ”

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, projenin bu yıl da devam edeceğini belirterek desteğin başlangıçtaki 5 bin TL'den 15 bin TL'ye yükseltildiğine dikkat çekti.

Aşgın, uygulamayla hem aile bütçelerine katkı sağladıklarını hem de gençlerin eğitim yolculuklarını desteklediklerini belirterek üniversite öğrencilerine başarı dileklerini iletti.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/corum-belediyesi-nden-universite-ogrencilerine-15-bin-tl-egitim-destegi-151998.html