Çorum’a yakışır bir kültür ve kongre merkezi şart!

Kategori: ÇORUM - Tarih: 26 Ocak 2021 13:38
Çorum’a yakışır bir kültür ve kongre merkezi şart!

Dr. Turhan Kılıççcıoğlu ismini taşıyan eski stadyumunun alanı Çorum Belediyesi’ne devredilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının eski stadının yerine planlaması düşünülen proje içerisinde Çorum Belediyesi Kongre kültür merkezi binası olmazsa olmazı olmalıdır!..



Acilen Çorum'a yakışan bir Kongre Merkezi Bekliyoruz
MART AYINDA YAPILACAK İHALEYE DİKKAT!..📌
ÇORUM OLARAK KÜLTÜR VE SANATTA DA KABUĞUMUZU KIRMAK ZORUNDAYIZ!..📌
☑Çorum’a yakışır bir kültür ve kongre merkezi Çorum'un en büyük büyük eksikliğidir vesselam...
☑Dr. Turhan Kılıççcıoğlu ismini taşıyan eski stadyumunun alanı Çorum Belediyesi’ne devredilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının eski stadının yerine planlaması düşünülen proje içerisinde Çorum Belediyesi Kongre kültür merkezi binası olmazsa olmazı olmalıdır!..
☑Çorum Belediyesi ise bakanlığın başlangıçta açıklandığı gibi kongre kültür merkezinin de olmasını bildirmişti...
☑Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yıllardan beri Çorum’un ve Çorumlunun özlemi haline gelen Kültür ve Kongre Merkezini en kısa sürede şehre kazandıracaklarını söylemişti...
☑“Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ilimize davet etmiştik.
Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir. Çorum'un Hitit Kongre Merkezi için ilk adımını atalım.Çorumlunun özlemi haline gelen Kültür ve Kongre Merkezini en kısa sürede bu şehre kazandıralım.Bu proje şehirdeki kültür ve sanat hayatının ortaya çıkmasına sebep olacaktır.Çorum'da yaşayan toplumun entelektüel seviyesinin ortaya çıkmasına vesile olacaksınız...
☑İSMİ DE ULUSAL "HİTİT KONGRE MERKEZİ"OLMALI
İşte bu sebeplerle şehrimizde büyüklü, küçüklü ulusal ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapmalıdır. Ayrıca şehrimizdeki tüm korolar için uygun çalışma alanları, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin rahatlıkla icra edileceği sergi salonu merkez içinde Konservatuvarının da olması gerekmektedir.

#Çorum
#Hitittvnet
 
Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/corum-a-yakisir-bir-kultur-ve-kongre-merkezi-sart--64135.html