CHP'den marketlere 6 maddelik öneri

Kategori: Politika - Tarih: 20 Kasım 2021 20:50
CHP'den marketlere 6 maddelik öneri

Kılıçdaroğlu'ndan marketlere 6 maddelik öneri: Temel gıdalara zam yapmayın!..



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gıda sektörü temsilcileri ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

Toplumda yaşanan ekonomik sorunlara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, hükümede bu durumu düzeltmek için 6 maddelik bir çözüm önerisi sundu.

Hükümetin ülkeyi uçuruma sürüklediğini öne süren Kılıçdaroğlu, kendilerine büyük bir sorumluluk düştüğünü söyledi.

Geçtiğimiz günlerde enerji kullanımı konusunda yaptığı önerilerin yanında yeni bir cephe olarak gıda konusunu gündemlerine aldıklarını ifade eden CHP Lideri, kara kış şartlarında en kritik konulardan birinin gıdaya erişim olduğunun altını çizdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN 6 MADDELİK ÖNERİ LİSTESİ

Ülkenin bu halini kabul etmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, hükümede kara kış fonunu çağrısını da yineleyerek şu önerileri sıraladı:

* Ziraat Bankası, çiftçiye 3 ay geri ödemesiz ve faizsiz kredi vermeli.

* Çiftçimizin su ve elektrik borçlarının faizi silinmeli. Çiftçinin kullandığı elektrikte KDV kaldırılmalı.

* Bankalarda ve tarım kredi kooperatiflerinde takibe düşmüş çiftçilerin borçlarına gelen faizler silinmeli. Kredilerin geri ödemeleri 6 ay ertelenmeli

* Tarımsal üretimde kullanılan mazotta KDV 6 ay boyunca kaldırılmalı.

* Gıda ürünlerinin çoğunda uygulanan yüzde 8'lik KDV, 6 ay boyunca sıfırlanmalı.

* CHP'li belediyelerin pek çoğu kooperatiflerle iş birliği yaparak ucuz ve kaliteli gıdaya erişim sağlayan imkanlar sunuyor. Hangi partili olursa olsun bu uygulama hayata geçirilmeli.

Marketlere çağrı yaptı

Vatandaşların alım gücünün düştüğünü ve kışın daha zor geçeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, marketelere de çağrı yaparak, 10 temel gıda ürününe zam getirilmemesini talep etti.

"Zararlarınızı telafi edeceğiz"

Kılıçdaroğlu, "Marketlerden de bir talebim var. 10 temel gıda ürününe, enflasyon zamlarını yansıtmayın. Mecbur kalırsanız da enflasyon altında yansıtın. İktidara geldiğimizde bu zararlarınızı tazmin edeceğiz. Un, yağ, süt, bulgur, makarna, mercimek, yumurta, peynir, tuz ve her ay 1 çeşit sebze. Bu ürünlere zam yapmayın. İktidara gelir gelmez tüm zararlarınızı hızlıca telafi edeceğiz. Bununla ilgili tüm üst düzey zincir market yöneticilerine mektup göndereceğim" dedi.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/chp-den-marketlere-6-maddelik-oneri-75500.html