Biden,Erdoğan'dan özür diledi,geri adım attı

Kategori: Dünya - Tarih: 5 Ekim 2014 00:19
Biden,Erdoğan'dan özür diledi,geri adım attı

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, Türkiye'ye yönelik ifadelerinden dolayı özür dilediği öğrenildi.

Biden Erdoğan'dan özür diledi



Beyaz Saray, AA'ya gönderdiği açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Joe  Biden'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, Türkiye veya bölgedeki  diğer müttefik ve partnerlerin kasten Suriye'de IŞİD veya diğer şiddet yanlısı  aşırıcıların büyümesine destek verdiği veya imkan sağladığına yönelik oluşan  herhangi bir imadan dolayı özür dilediğini bildirdi.


Açıklamada, “Başkan Yardımcısı, ABD’nin, Türkiye dahil, IŞİD’in kaynaklarıyla mücadelede dünya genelindeki müttefiklerimiz ve partnerlerimizin yaptıkları fedakarlıklar ve taahhütlere büyük değer verdiğimiz konusuna açıklık getirdi. İki lider, ABD ve Türkiye’nin IŞİD ile mücadelede yakından çalışmasının önemini teyit etti” ifadesi kullanıldı.








Kaynak: Anadolu ajansıAnadolu Ajansı

Kaynak : ANADOLU AJANSI HABERİ

https://www.hitittv.net/haberprint/biden-erdogan-dan-ozur-diledi-geri-adim-atti-14602.html