Başkan Erdoğan'dan esnafa destek açıklaması!

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 14 Aralık 2020 20:56
Başkan Erdoğan'dan esnafa destek açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.Gündeme ilişkin birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, merakla beklenen koronavirüs tedbirleri kapsamında esnafa sağlanacağını duyurduğu kira desteğini açıkladı...


*Başkan Erdoğan: Ekonomimiz her türlü senaryoya hazırlıklıdır...
📌CB: Erdoğan "İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız."..
📌”Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz”..
📌"Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzattık"...
📌"Sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır."..
30 Aralık Çarşamba ve 31 Aralık Perşembe gündüz trafiğe çıkılmaz. Demedi demeyin :))...
📌Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürecektir.”...
☑“Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malullüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacaktır.”..
📌"Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz."


CB: Erdoğan,ayrıca Turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, hasılat payları, ecri misil ödeme sürelerini 1 yıl süreyle erteliyoruz."dedi.


#Çorum
#hitittv
Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/baskan-erdogan-dan-esnafa-destek-aciklamasi--63923.html