BAŞBAKAN ERDOĞAN CANLI YAYINDA İZLE

Kategori: Güncel - Tarih: 3 Eylül 2013 22:12

Başbakan Erdoğan kendi hayatının anlatıldığı belgeselin ilk bölümünde canlı yayına katıldı.

 

Başbakan Erdoğan,  Beyaz TV'de hazırlanan 'Ustanın Hikayesi' adlı kendi hayatını anlatanbelgeselin ilk bölümüne konuk oldu. 

Başbakan Erdoğan, isminin nerden geldiğini de anlattı. Erdoğan, Recep ayında doğduğunu, geçmişte ailelerin  nineler teyzeler, erkeklerde dedelerin isimlerinin çocuklara koyduklarını ikinciisminin de dedesinden geldiğini anlattı. 

-İlkokulda  Tayyip ismi ile tanındığını, aynı ismin ortaokulda da söylendiğini anlattı. Erdoğan,okulda bir gün namaz kıldırma söz konusu olduğunu, kendisinden başka namaz kıldıran olmayınca arkadaşlarının ona 'hoca' dediğinin bunu da garipsemediğini öğretmenlere de hoca dediklerini anlattı. 

-Bizim çocukluğumuzda beni komşu kadın yıkadığı gibi bir başka çocuğu da benim annem yıkamıştır. 

-Sokakta en çok oynadığım oyun çelik çomaktır.  Bir başka oyun da uzun eşektir. Ya da yakartoptur. Kendi aramızda bazen arkadaşlar genelde dama oynanırdı. 

-Banka kumbarası yoktu, ancak annemin yaptığı bir kapta para biriktirirdik. Biriktirdiğimiz paraile de annemize birşeyler almak unutulmayacak anılardı. 

-Bizim mutfağımızda Karadeniz mutfağı hakimdir.  Bizde kuymak dediğimiz, kara lahana, bulgur ve diğer pilavı mutlaka olurdu. Mutağımız her zaman doludur. Ev hiçbir zaman misafirsiz kalmazdı. 

-Babam kimi bulursa alır gelirdi, haber vermezdi. Bizde sini derler, orada hemen sofra hazırlanır yarım saat kırbeş dakikada yemeğimizi yerdik. 

Çocukluğumda kartpostal alırdım, hafta sonu simit ve su satardım.  İlk ansiklopediyi arkadaşımdan aldım. 

İlk ansiklopediyi 5 lira taksitle aldım. Babam da bir arkadaşına kütüphane yaptırdı. 

Türkiye teknik ressamlar cemiyeti bir şiir yarışması düzenlemişti. Yayın grubu kitap serisi ödülolarak koymuştu. O yarışmada ben birinci olmuştum. O ödülleri almıştık. 500 lira da bir paraödülü almıştım. O para benim için çok büyüktü.  İkinci bir şiir yarışma da birinci oldum. Kendikitaplarıma sahip olmam o zaman mümkün oldu. 

-Liseler arası münazaralarda yarışmak için hazırlık yapma ve konuyu aktarma bizim cesaretimizi artırdı. 

-Çocuklarla ilgili sevgili peygamberimizin onlara çok büyük sevgimiz vardı. 

-Kasımpaşa'da yetiştik, orada çok dostlarım hemşehrilerim var.  Önceden daha çok Kasımpaşa'da kabirlere gidiyorduk. Şimdi daha çok Karacaahmet'e gidiyoruz. 

-İlkokula gidişimin vesilesi İlkokuldaki müdürümdür.  Bize din dersine gelişi, babamı bir gün davet edip ona telkinde bulunuşu sonrası babam kabul etti imtihana girdik ve o şekilde okula başladık. O zamanki ötekileşme öğretmenlerimiz bize 'buraya niye geldiniz, ölü mü yıkayacaksınız." diğer liseler vardı. Her üniversiteye gidemezsiniz,  sadece Yüksek İslam Enstitüsü vardı, oraya gidebilirdik fark dersi verirsek başka okullara gidebilirdik. Eyüp Lisesi'nde fark dersini vererek Eyüp Lisesi'nden diploma aldım ve Marmara Üniversitesi'ne girdim. İmam Hatip'e ötekileştirme o zaman başlamıştır. Mehmet Ali Beyle aynı okulda okuduk. 

-Birçok yönetici o dönemde İmam Hatip'te hangi dersler olduğunu bilmiyordu. Felsefe Edebiyat Fizik Kimya, Matematik tüm dersler vardı. öbür liseler 6 yıl iken biz 7 yıl okuyorduk. Biz bunları aşa aşa geldik. Biz yine de sabır dedik. Benim 4 çocuğumun dördünü de eşimle birlikte kararını verdik.  Dördünü de İmam Hatip'e gönderdik. İmam Hatip'ten çıktılar, üniversiteyi okumada kat sayı engeli, kızlara hem katsayı hem başörtüsü engeli çıktı.  

-Batıda ABD'de her türlü imkan var, okular serbest, Ama Türkiye'de imkansız. Türkiye Laik diyorlar,  bütün inanç gruplarına eşit mesafede olmak laikliğin gereği ama bizde bu yapılmadı. Şimdi bu engeller kaldırılıyor. 

-Şartlar bizi mecbur etti, çocuklar dışarı gitti eğitimlerini aldılar geldiler. 

-İmam Hatip'e başlağım andan itibaren bende futbol tutkusu başladı. Mahallemizde bir kulüp vardı o külüpte futbola başladım. 15 yaşından sonra, oradaki arkadaşlarım ve büyüklerimizin etkisiyle olacak, külüp başkanımız fenerbahçeliydi, Lefter'in de hastasıydım. Maçlara giderdik. Lefter'in futbolundan etkilenmiş olacağım ki Fenerbahçeli oldum. O dönemde İstanbul genç karmaya seçildim. Bu şekilde stadlara serbest giriş kartı aldım. Mithat Paşa (İnönü Stadı)na bedava girebiliyorduk. İlk kez Camialtına transfer oldum. İmam Hatip'te okuyorum futbol oynuyorum ama babamın futboldan haberi yoktu. Haberi olduğunda kızdı ama sonradan alıştı. Aileden hanım hariç hepimiz Fenerbahçelidir, ancak son yaşanan olaylardan sonra  aile bu işten soğudu. Eşim Beşiktaşlıdır.

Kaynak : www.hitittv.com

https://www.hitittv.net/haberprint/basbakan_erdogan_canli_yayinda_izle.html-4938.html