Ayasofya Camisi'nde ilk namaz için alınacak önlemler

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 23 Temmuz 2020 12:29
Ayasofya Camisi'nde ilk namaz için alınacak önlemler

Ayasofya'da kılınacak ilk namaz için girişler saat 10.00'da başlayacak. Erkekler için 3, kadınlar için 2 alan namaza ayrılacak. Bazı güzergahlar trafiğe kapanacak. Beyazıt-Eminönü tramvay durakları arasında bugün saat 20.00'den, pazartesi sabah saat 06.00'ya kadar sefer olmayacak...

 

Ayasofya Camisi'nde ilk namaz için alınacak önlemler
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya Camisi avlusunda basına yaptığı açıklamada cuma namazı için alınan önlemleri sıraladı:

"Namaz kılınacak alanlara misafirlerimizin girişleri sabah saat 10.00'dan itibaren başlayacak.

Ayasofya'ya gelirken vatandaşlarımızın yanlarında 4 şey getirmelerini rica ediyoruz. Maske, seccade, sabır ve anlayış.

Salgın nedeniyle misafirlerimiz için Ayasofya Camisi ve çevresinde kadınlar iki, erkekler için üç olmak üzere beş farklı açık alan, namaz kılma yeri olarak belirlendi.

Erkekler için Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi olacak.

Kadınlar için Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ile Mehmet Akif Parkı tahsis edildi.

Namaz kılınacak alanlara üç istikametten gelinecek. Bunlar Beyazıt Meydanı, Sirkeci ve Çatladıkapı. Namaz alanlarına girişler 11 ayrı kontrol noktasında polislerimizce arama yapıldıktan sonra olacak. Arama noktalarında geçişin hızlı ve kolay olması için misafirlerimizin el ve sırt çantaları getirmemelerini istiyoruz.

Ayasofya Camisi'nin açılışı nedeniyle Atatürk Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nden Tarihi Yarımada istikametine giden tüm yollar ve Galata Köprüsü, 23 Temmuz yani bugün saat 20.00'dan itibaren trafiğe kapanacak. Bu çerçevede Kennedy, Reşadiye, Ragıp Gümüşpala Caddeleri de aynı saatler arasında trafiğe kapalı olacak.

Avrasya Tüneli açık olacak deniz, Metro ve Marmaray seferleri sürecek. Tramvay seferleri devam edecek, yalnızca Beyazıt-Eminönü durakları arasında perşembe günü bugün saat 20.00'den, pazartesi sabah saat 06.00'ya kadar sefer olmayacak.

Otobüslerden inen misafirlerimiz İETT'nin tahsis ettiği otobüslerle Çatladıkapı'ya kadar, ücretsiz taşınacak ve buradan namaz kılınacak alanlara kadar yaklaşık 200 metrelik mesafeye yürüyerek ulaşacaklardır.

Basın mensuplarımız için Fatih Belediyesi Cankurtaran Sosyal Tesisleri araç park yeri tahsis edilmiştir.

Ayasofya Camimiz sabaha kadar açık olacak."

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/ayasofya-camisi-nde-ilk-namaz-icin-alinacak-onlemler-63145.html