Av.Kenan Yaşar AYM üyesi Oldu

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 19 Ocak 2022 20:40
Av.Kenan Yaşar AYM üyesi Oldu

Son dakika haberleri: TBMM Genel Kurulunda Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar seçildi.....

TBMM Genel Kurulu Anayasa Mahkemesi üyeliği için gizli oylama yapıldı. Anayasa Mahkemesi üyeliği için Türiye Barolar Birliği'nde yapılan seçimlerde 32 aday arasından 3 aday isim seçilmiş, en fazla oy olanu Kenan Yaşar birinci çıkmıştı. Söz konusu isimler TBMM Başkanlığına sunuldu. Bu isimler şöyle sıralandı:

“Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, Diyarbakır Barosu Üyesi Zülal Erdoğan Bilal ve Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan.”

Yapılan ilk oylamada 400 oy arandı. Birinci tur oylamada 419 milletvekili oy kullandı. Zülal Erdoğan Bilal 104, Talat Göğebakan 25 ve Kenan Yaşar 282 oy aldı. Bir boş, 7 geçersiz oy kullanıldı.

İkinci tur oylamada ise TBMM üye tam sayısının çoğunluğu arandı. 418 milletvekili oy kullandı. Zülal Erdoğan Bilal 107, Talat Göğebakan 21 ve Kenan Yaşar 284 oy aldı, 6 oy geçersiz sayıldı.

Üçüncü tur oylamada en çok oyu alan iki aday arasında seçim yapıldı. Kenan Yaşar 302 oyla Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Zülal Erdoğan Bilal ise 99 oy aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Genel Kurula gelerek oylamaya katıldı.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/av-kenan-yasar-aym-uyesi-oldu-75766.html