AK Parti Yeni Parti yönetimi MKYK Listesi Belli Oldu mu?

Kategori: Politika - Tarih: 18 Mayıs 2017 07:28
AK Parti Yeni Parti yönetimi MKYK Listesi Belli Oldu mu?

16 Nisan Halk Oylaması sonucunda Evet çıkmasının ardından Partili Cumhurbaşkanlığına geçiş süreci başladı. AK Parti yeni yönetiminde kimler olacak, AK Parti MKYK'ya girecek isimler belli oldu mu? İşte AK PARTİ 21 Mayıs Kongresi ile ilgili tüm kulis bilgileri...

AK Parti 21 Mayıs 2017 tarihinde olağanüstü kongreye gidiyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Partisinin başına geri dönüyor. AK Parti yeni yönetiminde kimler olacak, AK Parti MKYK'ya girecek isimler belli oldu mu? İşte AK PARTİ 21 Mayıs Kongresi ile ilgili tüm kulis bilgilerini siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.

16 Nisan halkoylaması sonucunda yapılan değişiklikle Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine resmen geçiş başladı. AK Parti MKYK geçtiğimiz günlerde olağanüstü kongre tarihini 21 Mayıs 2017 Pazar günü olarak onaylandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DAVET EDİLDİ

AK Parti MKYK oy birliği ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı partiye davet etti. 

AK PARTİ 21 MAYIS MKYK LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

AK Parti kongre sürecine giderken merak edilen soru parti yönetimine kimler girecek ve kimler saf dışı kalacak. Kongre'ye 1 hafta kala Ankara kulisleri oldukça hareketli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevcut kabineden bazı isimleri  parti yönetimine çekeceği, parti yönetiminden bazı isimleri kabineye koyacağı gibi farklı taktiklerin konuşulduğu kongre sürecinde en önemli kritik eşik adayların FETÖ ile mücadele karneleri. Peki AK Parti MKYK listesi ne zaman açıklanır.? 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkan olacağı AK Parti'nin 3'üncü olağanüstü kongresinin detayları netleşmeye başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın birlikte partilileri selamlaması için platform kuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım eşleriyle birlikte bu platform üzerinden salonu birlikte selamlayacak. 

3'üncü olağanüstü kongrenin yapılacağı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu, yeni atılım dönemine ilişkin mesajların yer aldığı pankartlarla süslenecek. 

Kongre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sinevizyon, AK Parti'nin siyasi serüveni ve Erdoğan ile Yıldırım'ın yol arkadaşlığını anlatan sinevizyon gösterileri yer alacak.

HDP'YE DAVET YOK

Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özdeşleşen Dombra şarkısıyla girmesi bekleniyor. Kongreye parti kurucuları, eski ve yeni milletvekilleri, bakanlar ve çok sayıda kişi davet edildi. 

HDP hariç siyasi partilere davetiye gönderildi. Kongrede, partinin karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliklerine de seçim yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında yeni döneme ilişkin kucaklayıcı, toplumun her kesimini ilgilendiren siyasi ve ekonomik mesajlar vereceği ifade ediliyor. 

AK Parti'nin yeni sistemin uygulanacağı 2019 yılına kadarki iki yıllık geçiş döneminde ise özellikle ekonomi alanında, toplumun her kesiminin refahını artıracak adımlar atılmasına ilişkin bir eylem planını hayata geçirmesi bekleniyor.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, önceki gün olağanüstü kongre sürecine ilişkin yaptığı açıklamada hazırlıklara başladıklarını belirterek, "Ekiplerimizi kurduk, görevlendirmelerimizi yaptık." demişti.

Mustafa Aktaş, tarihlerin kesinleşmesi için Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) halk oylamasının kesin sonucunu açıklamasını beklediklerini, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından sonra kongre tarihinin netleştiğini belirtmişti.

BİNALİ YILDIRIM İÇİN RÖTUŞ

2019’a kadar başbakanlık görevini üstlenecek Binali Yıldırım’ın genel başkanlık görevlerinin Erdoğan’a devredilmesi nedeniyle, partideki yetkili kurullardaki görevini sürdürebilmesi için bir dizi rötuş yapılacak. Bu sayede Yıldırım, hem MYK toplantılarına katılabilecek hem Genel Merkez’de odası olacak, hem de partisinin Meclis grubunun başkanlığını sürdürmeye devam edecek.

‘İKİ YARDIMCILIK KAPATILSIN’

Olağanüstü kongrede yapılacak tüzük değişiklikleri konusunda farklı önerilerin tartışıldığı da öğrenildi. Bazı AK Parti yöneticileri, Ahmet Davutoğlu’nun görevi üstlendiği olağanüstü kongrede kurulan İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcılığı ile Çevre Şehircilik ve Kültür Genel Başkan Yardımcılığı’nın kapatılmasını önerdi. Aynı kongrede kurulan Etik Kurulu’nun da işlevsiz olduğu iddia ediliyor. Görevlerin çok fazla genel başkan yardımcılığına bölünmesi nedeniyle randıman alınamadığı, Etik Kurulu’nun ise hiçbir faaliyetinin olmadığı gerekçe gösteriliyor. Bu öneriler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yapılacak son toplantıda ele alınarak, tüzük değişikliklerinin çerçevesi belirlenecek.

ERDOĞAN NASIL ÇALIŞACAK?

Toplantılarda değerlendirilen bir başka konu ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çalışma düzeni oldu. Erdoğan’ın yeniden parti nin 8. katına yerleşmesi ve bu makamı en az haftada bir gün kullanması planlanırken, her hafta salı günü TBMM’de yapılan grup toplantılarına düzenli katılıp katılmayacağı da tartışma konusu oldu. Erdoğan’ın her hafta grup toplantısına katılarak diğer parti liderleriyle siyasi polemiğe girmesinin yanlış olacağı, Cumhurbaşkanlığı konumunu koruması gerektiği, aksi halde yürütme ile yasamanın birbirinden ayrıldığı söylemine ters düşüleceği yönünde bir görüş ortaya kondu. Bu görüşü dile getirenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaman zaman parti grubu toplantılarında hitap etmesinin daha doğru olacağını ifade ediyor. 
Partideki toplantılarda, bazı yöneticiler ise Cumhurbaşkanı’nın genel başkanlığı üstlenmesinin ardından, buna ilişkin tüm uygulamaların ve kararların hayata geçirilmesi gerektiğini, görevlerin “Başbakan tarafından üstlenilecek olanlar”, “Cumhurbaşkanı tarafından üstlenilecek olanlar” olarak ayrılmaması gerektiğini ifade ediyorlar. Bu konudaki son sözü de Erdoğan söyleyecek.

Kaynak : www.hitittv.com

https://www.hitittv.net/haberprint/ak-parti-yeni-parti-yonetimi-mkyk-listesi-belli-oldu-mu--33590.html