
Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi kentinde 1-6 Ağustos 2026 tarihleri arasında düzenlenen Gençler Dünya Ju Jitsu Şampiyonası, Türk Ju Jitsu tarihinde unutulmayacak bir başarıya sahne oldu. Türkiye, U16 kategorisinde ilk kez Dünya Şampiyonası'na milli sporcularıyla katılırken, Çorumlu sporcular elde ettikleri derecelerle hem ülkemizi hem de Çorum'u gururlandırdı.
Şampiyonanın yıldızı olan Çorumlu milli sporcu Deren Balım Çilingir, dünya devleri arasında gösterdiği üstün performansla iki dünya madalyası kazanarak Türk spor tarihine adını yazdırdı.
Henüz ilk Dünya Şampiyonası deneyimini yaşayan Deren Balım Çilingir;
🥈 U16 +63 Kg No-Gi kategorisinde Dünya İkincisi olarak gümüş madalya,
🥉 U16 +63 Kg Ju Jitsu kategorisinde Dünya Üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.
Başarılı milli sporcu ayrıca U16 +63 Kg Fighting kategorisini de Dünya Beşincisi olarak tamamlayarak şampiyonayı üç farklı branşta önemli derecelerle bitirdi.
Milli takımın bir diğer başarılı sporcusu Deniz Duru Çalışkan da Dünya Şampiyonası'nda önemli başarılara imza attı.
🏅 U16 -57 Kg Fighting kategorisinde Dünya Dördüncüsü
🏅 U16 -57 Kg No-Gi kategorisinde ise Dünya Beşincisi oldu.
Her iki milli sporcu da Türkiye'nin ilk kez katıldığı U16 Dünya Şampiyonası'nda tarihi sonuçlar elde ederek geleceğe umut verdi.
Göktürk Yıldızları Spor Kulübü Başkanı Aybars Çilingir, elde edilen tarihi başarı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Bu tarihi başarıda büyük emeği bulunan başta Milli Takımlardan Sorumlu Antrenörümüz Mustafa Göktürk'e, desteklerini her zaman yanımızda hissettiren Federasyon Başkanımız Hasan Yıldız'a ve şampiyona sürecini başından sonuna kadar yakından takip ederek bizleri yalnız bırakmayan Çorum Milletvekilimiz Yusuf Ahlatcı'ya teşekkür ediyorum.
Ülkemize ve şehrimize bu büyük gururu yaşatan Deren Balım Çilingir ile Deniz Duru Çalışkan'ı yürekten kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Bu tarihi sonuçlar, Türk Ju Jitsu'sunun geleceği adına umut verici bir başlangıçtır."
Türkiye'nin U16 kategorisinde ilk kez mücadele ettiği Dünya Şampiyonası'nda Çorumlu sporcuların iki madalya ve toplam beş dünya derecesi elde etmesi, yalnızca Çorum adına değil, Türk Ju Jitsu tarihi açısından da önemli bir dönüm noktası oldu.
Özellikle Deren Balım Çilingir'in aynı Dünya Şampiyonası'nda iki madalya kazanması, genç yaşta ulaştığı uluslararası başarıyla gelecekte Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının en güçlü adaylarından biri olduğunu bir kez daha gösterdi.
Çorum, yetiştirdiği başarılı sporcularla uluslararası arenada adından söz ettirmeye devam ediyor.
https://www.hitittv.net/haberprint/abu-dabi-de-corumlu-deren-balim-cilingir-dunya-ikincisi--151918.html