AB:Türkiye anlaşmasına sadık kalmalı

Kategori: Asayiş haber - Tarih: 28 Şubat 2020 15:50
AB:Türkiye anlaşmasına sadık kalmalı

AB Ülkesi Yunanistan/ Türkiye'den birlikle yaptığı sığınmacı anlaşmasına sadık kalmasını bekliyoruz...


AB: Türkiye'den birlikle yaptığı sığınmacı anlaşmasına sadık kalmasını bekliyoruz

İdlib bölgesinde askerlerimizin öldürülmesinin ardından, Türkiye'nin göçmenlerin Avrupa'ya geçişi için sınırlarını açmasına
Avrupa Komisyonu açıklama yaptı.

AB'nin Avrupa Komisyonu'nun sözcüsü, basın toplantısında, sığınmacı politikasında değişiklikle ilgili resmi açıklama yapmamış olan Ankara'dan taaahhütlere bağlı kalmasını umduklarını belirtti.

Sözcü, "Türkiye'nin sığınmacı politikasında bir degişiklik yaptığına dair resmi açıklama yapmadığını altını çizmek istiyorum" diyerek ekledi:

"Bizim bakış açımızdan AB-Türkiye anlaşması hala yürürlükte, biz Türkiye'den anlaşmadan kaynaklanan taahhütlerine bağlı kalmasını umuyoruz. Türk yetkililer resmi politikada değişiklik olmadığını teyit ettiler, bunun böyle kalmasını bekliyoruz."

Türkiye'nin göçmenlerle sığınmacıların Avrupa'ya geçişi için sınırlarını açmasına dair Yunanistan ve Almanya Başbakanları Miçotakis ile Merkel arasında telefon görüşmesi de yapıldı.Miçotakis'in Merkel'e Yunanistan'ın aldığı önlemlerle ilgili bilgi verdiği açıklandı.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/ab-turkiye-anlasmasina-sadik-kalmali-62267.html