65 yaş üzerindekiler için yeni karar

Kategori: ÇORUM - Tarih: 25 Haziran 2020 13:02
65 yaş üzerindekiler için yeni karar

Valiliklere gönderilen genelge çerçevesinde 65 yaş ve üzerinde olanlar, izin belgesiyle turizm amaçlı seyahat gerçekleştirebilecekler...


İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 65 yaş ve üzeri vatandaşların seyahat iznine dair bir genelge gönderdi.

Genelgede, koronavirüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi ve turizmin açılması sebebiyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların turizm seyahatlerine izin verilmesinin uygun olacağının değerlendirildiği ifade edildi.

Yayımlanan genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar (son üç yılda organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar dışında) turizm için yapılacak yolculuklarda 'Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi' almak şartıyla istenilen yerleşim yerine gidilebilecek.

En fazla 6 kişi için seyahat izin belgesi başvurusu yapabilecekler

Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesine başvuracak 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, kendileri ile aynı durumda olan (65 yaş ve üzeri) eş, kardeş ve birinci derece yakınlarını kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için seyahat izin belgesi başvurusunda bulunabilecek.

Başvuru formunda otel tatili, yazlık, kiralık ev veya karavan tatili gerekçelerinden biri seçilecek.

Başvuru için tatil belgesi göstermek gerekiyor

Vatandaşlar, otel tatili için rezervasyon belgelerini, yazlık için tapu örneklerini, kiralık ev için ise kira sözleşmelerini, karavan tatili için karavan belgeleri veya kira sözleşmelerini zorunlu başvuru sırasında sisteme yükleyecek.

Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi alacak vatandaşlar, otobüs, uçak, tren ve özel araç ile yapacakları yolculuklar için başvuru yapacaklar.

Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/65-yas-uzerindekiler-icin-yeni-karar-63004.html