2.lig ve 3.lig maçları TRT'de yayınlanacak!

Kategori: Spor - Tarih: 5 Eylül 2021 07:37
2.lig ve 3.lig maçları TRT'de yayınlanacak!

TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig maçlarının yayın hakları konusunda yaşanan belirsizlik ortadan kalktı.

TFF 2. Lig ve 3. Lig maçları TRT'de
Futbolmedya’nın haberine göre TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig maçlarının bazıları yeni sezonda TRT ekranlarında olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi takımlarının maçlarının TRT Kürdi ekranlarından yayınlanması bekleniyor.

Henüz resmi açıklama yapılmamakla birlikte her hafta 2. ve 3. ligden en az üç maç TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Maç yayını olmayan karşılaşmalar ise yerel kanallar TRT ile anlaşarak yayınlayabilecekler. Sezonun ilk canlı maç yayını olarak 5 Eylül Pazar günü Vanspor-Adıyaman 1954Spor maçının canlı yayınlanacağı öğrenildi

Çok Maçlı Lig Yayıncı İçin Zorlayıcı

TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig’de her hafta toplam 45 civarında maç oynanacak. Maçların başlama saatleri de hemen hemen aynı oluyor. Dolayısıyla tek bir kanalın veya platformun 45 mücadeleyi de ekranlara getirmesi çok mümkün değil. İlerleyen yıllarda sadece bu ligler için bir platform kurulursa işler değişebilir ama şu anki ortamda tek bir kanalın yayınların altından kalkması kolay görünmüyor.Şartlar böyle olunca da verimsiz olan havuz sistemi yerine her takımın kendi yayınını sattığı sisteme geçilmesi daha mantıklı duruyor. Yeni sezonda TRT ekranlarında haftada en az 3 maçın yayınlanması bekleniyor. Geri kalan mücadeleler de son dakika başka bir sürpriz olmazsa yerel kanallardan futbolseverlerle buluşacak.




 
Kaynak : www.hitittv.net

https://www.hitittv.net/haberprint/2-lig-ve-3-lig-maclari-trt-de-yayinlanacak--65189.html