Türkiye'yi sarsan olaya bir tepki de Diyanet’ten geldi

ÇORUM 9 Aralık 2022 07:39
Videoyu Aç Türkiye'yi sarsan olaya bir tepki de Diyanet’ten geldi
A
a

6 yaşındaki kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Bir tepki de Diyanet’ten geldi. Açıklamada İslamiyet’in doğrularına dikkat çekildi...



Türkiye'yi sarsan çocuk gelin iddiaları, hükümetten muhalefete her kesimi ayağa kaldırdı. Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., ‘6 yaşında imam nikâhıyla evlendirildiğini ve cinsel istismara maruz kaldığı'nı belirterek şikâyetçi olmuştu. İddialarla ilgili İstanbul Anadolu Başsavcılığı'nın iddianamesi 30 Ekim'de tamamlandı.

En az 27'şer yıl ceza istendi

İddianamede şimdi 24 yaşında olan H.K.G.'nin anne ve babası, tecavüze göz yummakla suçlandı. Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel'in zincirleme şekilde ‘çocuğun cinsel istismarı' suçunu işledikleri belirtildi. Şüphelilerin her biri için en az 27'şer yıl hapis cezası istendi.

Diyanet'ten beklenen açıklama geldi

Çocuk gelin iddialarına art arda sert tepkiler geldi… En çok da Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelecek olan açıklama merak edildi. Ve Diyanet, “Rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz” dedi.

“Çocuklarımızı her türlü şiddet ve istismardan korumak vazifemizdir”

Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:"Çocuklarımız bizim en hassas emanetimiz ve dokunulmaz değerimizdir. Çocuk haklarının korunması ve hayatın her alanında çocuğun yüksek yararının gözetilmesi dini, hukuki ve insani bir sorumluluktur.

Çocuklarımızı her türlü şiddet ve istismardan korumak hem toplumsal hem de kurumsal vazifemizdir. Zira çocuğun örselenmesi, geleceğimizin yara alması anlamına gelir.

"Müslümanların itham edildiği bir sürece dönüştürülmesi son derece rahatsız edici"

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve medya organlarının gündemine giren kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi hususunda devletimizin ilgili kurumlarının konuyu hassasiyetle takip ettiklerine ve adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır.

Ancak konunun yüce dinimiz İslam ile bağdaştırılarak Müslümanların itham edildiği bir sürece dönüştürülmesi son derece rahatsız edicidir.

“Rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz”

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir defa daha ısrarla belirtmek isteriz ki, İslam'a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz.

Çocuk istismarı ile mücadeleye kararlılıkla devam eden Başkanlığımız, toplumumuza her alanda olduğu gibi evlilik ve aile konusunda da sahih dini bilgi sunmaya kararlılıkla devam edecektir.”

NOT: İddiaya göre ismi geçen HKG evlendiğinde çekildiği fotoğrafı ortaya çıktı

**************************************************

Türkiye'nin gündeminde korkunç bir çocuk istismarı iddiası var. H.K.G., ailesi tarafından 6 yaşındayken evlendirildiğini ve defalarca tecavüze uğradığını iddia ederek savcılığa başvurdu.

Yargıya taşınan olay, dini bir grupla ilişkilendirildi. İddiaya göre; tarihler 2002'yi gösterirken 6 yaşında olan H.K.G., Kadir İstekli ile evlendirildi. Konuyla ilgili siyasi partilerden peş peşe açıklamalar geldi.

Siyasi partilerden lanetleme

Tüm partiler, olayın karşısında yer aldığını, mağdurun yanında olacaklarını bildirdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Çocuk istismarı lanetli bir suçtur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, suçluların gereken cezayı alması gerektiğini söyledi.

Aile Bakanlığı müdahil oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iddialara ilişkin açıklama yaptı ve davaya müdahil olduklarını bildirdi.

Dava dosyasına giren ses kaydındaki ifadeler

Birgün'den Timur Soykan'ın haberine göre; açılan soruşturmada bir ses kaydı yer aldı ve bu ses kaydında şu ifadeler var:

H.K.G: “Pendik'te gittiğim bir doktor vardı ya, o açık açık konuşmuştu benimle. Belki de haklıydı. ‘Bu adam sana 6 yaşında tecavüz etmiş, 6 yaşından 14 yaşına kadar her gün tecavüz etmiş…”

Kadir İstekli: Tecavüzle ne ilgisi var… Nereye getiriyorsun lafı. Karının konuştuğu da saçmalık.”

Kadir İstekli: “Her doktora gitmeyeceğin işte. Anan da öyle demişti. Yani bu yolda olmayan doktorlar iyi karşılamaz, uygun karşılamaz diye söylemişti zaten.”

H.K.G.: “Onun ilk başta yönlendirdiği doktor vardı. Ben ona söyledim işte böyle böyle.”

Kadir İstekli: “Allah Allah… onların ağzı ile konuşuyorsun. Ya ne tecavüzü ne alakası var.”

H.K.G: Keşke 6 yaşında ilişkiye girmeseydik, kesin mutlu olurduk biz ya değil mi?”

Kadir İstekli: “Yani orası öyle dediğin gibi de…"

H.K.G.: “6 yaşında nikâhımız kıyılmayaydı. Keşke babam ilişkiye izin vermeseydi… Yani bu sıkıntıların hiçbiri olmazdı.”

Kadir İstekli: “Var mı yapacak bir şey onu söyle. Dönebiliyoruz mu.”

H.K.G.: ''Ama telafi de olmuyo.''

Kadir İstekli: “Yani tam bir hatadır. Gerçekten düşüncesiz, psikoloji. Bilmeden yapılmış olan bir hareket. Yanlış bir şey… Ha şu an ben kendi kız çocuğum olsa 6 yaşında evlendirir miyim. Evlendiririm. Ama o şekil bir şeye müsaade eder miyim. Etmem.”

H.K.G.: “Babam nasıl düşünmedi.”

Ağabeyi ve kardeşleri iddialara cevap verdi: Böyle bir şeyin olma ihtimali yok

Bu haberler gündemdeyken H.K.G.'nin kardeşleri de bir açıklama yaptı. Konuşmaya başlayan 4 kardeşin ağabeyi, iddiaların yalan olduğunu, kardeşinin 6 yaşındayken kendisinin de 8 yaşında olduğunu söyleyerek, "Böyle bir durum olsa en başta bizim haberimiz olurdu değil mi? Böyle bir şeyin olma ihtimali yok." dedi.

Konuşmaya başlayan kız kardeşler ise ablaları ile arasında az yaş farkı olduğunu söyleyerek, "Bize de aynısı olurdu. Şu ana kadar evlenmedim." dedi.

"Hafızlık sonrası biz de aynısını çektirdik"

H.K.G.'nin kardeşi, "Hepimiz hafızız. Bana icazet merasiminde hediyeler alındı, programlar yapıldı. Kardeşim de gelinlik giymek istedi. Ben ve kız kardeşim 19, 21 yaşındayız hala evlenmedik. Hafızlık sonrası aynısını biz de çektirdik." dedi.

Gelinlikle çekilen fotoğraf

Çocuk yaşta çekilen gelinlikli fotoğrafların herkes tarafından çektirildiğini ifade eden aile bireyleri, kendilerinin de böyle gelinlikli fotoğraflarının olduğunu gösterdi.

 

 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam