Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi'ni (ÜYTM) ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

ÇORUM 20 Şubat 2016 05:43
Videoyu Aç Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi'ni (ÜYTM) ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
A
a

Ziyarette Tüp Bebek Merkezi klinik sorumlusu Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem, merkezde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek merkez bünyesinde ilk denemede tüp bebek uygulamasının başarılı sonuç verdiğini ve hastaya sezeryan ile doğum yaptırıldığını vurguladı.

Görkem, halen tüp bebek işlemi sonucunda gebe kalmış birçok hastanın gebeliklerinin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini de açıkladı.

Üniversiteden ziyaret hakkında yapılan açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı ile yapılan afiliasyon sonrasında Tıp Fakültesinde şimdiye kadar Çorum'da yapılmayan veya yapılamayan pek çok operasyonun yapılabilir hale geldiğini ve bu noktada çok ciddi gelişmelerin kat edildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Tıp biliminin çok zorlu süreçlerden geçilerek elde edilen bir sanat ve teknolojiden en çok etkilenen bilim dallarından birisi olduğunun altını çizdi.

Çok köklü bir geleneğe sahip olan hastanenin Tıp Fakültesi ile birlikte daha da güçlendiğini söyleyen Rektör  Alkan, yaklaşık bir buçuk yıl önce Çorum ve bölgesinde ilk defa hizmet veremeye başlayan Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi'nde başarılı projelere imza atıldığını ifade ederek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her geçen gün hızla büyüyen fakülte bünyesinde başarılı çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine inandığını belirten Rektör Alkan, başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfun Güngör olmak üzere tüp bebek merkezi ekibi; Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem, Yrd. Doç. Dr. Ercan Ayas, Op. Dr. Pınar Yıldırım, Hemşire Ebru Öztürk, Hemşire Münevver Cankar, Hemşire Ümmügülsüm Esen, Laboratuvar Teknisyeni Ömer Faruk Keleş, Laboratuvar Teknisyeni Çetin Alkan ve Tıbbi Sekreter Sevda Gebeş ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam