Arasta Esnafı Arife Duası’nda bir araya geldi!

ÇORUM 9 Nisan 2024 22:38
Videoyu Aç Arasta Esnafı Arife Duası’nda bir araya geldi!
A
a

Çorum’da protokol mensupları ile esnaf, kentte yüzyıllardır devam eden ve bir Ahi geleneği olan Arife Duası’nda bir araya gelerek birlik, beraberlik, helal, bol ve bereketli kazanç için dua etti...



ÇORUM'DA YILLARDIR SÜREN
ARİFE DUASI ARASTADA YAPILDI!..
  •  Çorum’da protokol mensupları ile esnaf, kentte yüzyıllardır devam eden ve bir Ahi geleneği olan Arife Duası’nda bir araya gelerek birlik, beraberlik, helal, bol ve bereketli kazanç için dua etti.
Bugün ilk olarak Çorum Oto Tamirciler, Makine Kurulum ve Onarımcıları, Makine Yedek Parça Satıcıları, Tornacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen Arife Duası, Nur Oto Dizayn Sahibi Nurullah Müstet ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
  • Ahilik geleneğinden günümüze uzanan arife duasının anlam ve öneminin dile getirildiği dua programı daha sonra Dikiciler ve Kunduracılar Esnaf Odası’nda devam etti. Arife Duası’na Vali Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nuri Kuşcu, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum eski Milletvekili Agah Kafkas, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, esnaf odası temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı.
  • Protokol mensupları ve esnaf temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, birlik ve beraberliğim önemine değinirlerken, ülkemizde huzur ve refahın hakim olması, helal rızk ve bol kazanç için hep birlikte dua ettiler.
ÇESOB Başkanı Recep Gürr, Çorum Oto Tamirciler, Makine Kurulum ve Onarımcıları, Makine Yedek Parça Satıcıları, Tornacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmettin Uzun ile Dikiciler ve Kunduracılar Esnaf Odası Başkanı Cumhur Palabıyık ise, katılımlarından dolayı tüm protokol mensuplarına ve esnafa teşekkür ettiler.
  • Bu arada Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN’ın önerisiyle Kurban Bayramı öncesi gerçekleştirilecek Arife Duası’nın ÇESOB ve Çorum Belediyesi işbirliği ile Tarihi Kent Meydanı’nda tüm oda temsilcilerinin katılımı ile yapılması kararlaştırıldı.



Doç. Dr. Zülkif DAĞLI
Mehmet Tahtasız
Dr. Halil İbrahim AŞGIN
#Çorum
#Arifeduası
#corum
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam