Ankara'daki saldırıya 'terör' diyemediler

Dünya 3 Ekim 2023 10:14
Videoyu Aç Ankara'daki saldırıya 'terör' diyemediler
A
a

Türkiye'nin çağrılarına rağmen terör örgütlerine desteği kesmeyen Batı Ankara'daki terör saldırısında ikiyüzlülüğünü bir kez daha gösterdi. Almanya medyası, Ankara'daki saldırının terör eylemi olduğunu yazmadı...

PKK DİYEMEDİLER

Öte yandan videonun içerisinde saldırının üstlenilmediği ifade ediliyor ancak saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin PKK üyesi olduğu açıklandı.
Ankara'da İçişleri Bakanlığı binası önünde dün saat 09.30 sıralarında canlı bombalı saldırı girişimi yaşandı. 2 terörist Kayseri'de gasp ettikleri hafif ticari araç ile Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde canlı bomba saldırısı gerçekleştirdi.

Teröristlerin kimliği belirlendi ve birinin terör örgütü PKK üyesi olduğu ortaya çıktı. Ancak Batılı yayın organlarının yaşanan terör eylemini okurlarına aktarırken kullandığı dil, terör karşısındaki ikiyüzlü tavırlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

ALMAN DW'DEN SKANDAL

Batı medyası ise bu saldırıya yine terör eylemi diyemedi. Saldırıya ilişkin hazırlanan haberlerdeki özensizlik ise gözlerden kaçmadı.

Alman Devlet haber kuruluşu Deutsche Welle News, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin hazırladığı videolu haberinin başlığında 'İki "terörist" İçişleri Bakanlığı'nın önünde bir aracı havaya uçurdu' ifadelerini kullandı. Başlıkta terörist ifadesinin tırnak içine alınması dikkat çekti.

1-02102023ceddfabc

VİDEOYU İZLEMEMİŞLER BİLE

Yayınladıkları videonun başlığında 'bir arabanın havaya uçurulduğu' iddia ediliyor. Ancak videoda havaya uçan bir aracın olmadığı bir intihar saldırısı gerçekleştiği açıkça görülüyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam