AK Parti Z Kuşağı'nın oy tercihinde bakın kaçıncı çıktı?

ÇORUM 4 Aralık 2022 01:59
Videoyu Aç AK Parti Z Kuşağı'nın oy tercihinde bakın kaçıncı çıktı?
A
a

ORC Araştırma 27-30 Kasım tarihleri arasında Z Kuşağı'ndan 2 bin 730 gence 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' diye sordu. Gençlerin yüzde 20'ye yakını 'kararsızım cevabı verdi...

orc_zkusagi_anketi1

Seçimlerin 2023 18 Haziran'ında mı yoksa erkene alınmış ya da baskın seçim olarak daha önceki bir tarihte mi yapılacağı tartışması sürüyor. İşte bu ortamda anket şirketleri de peş peşe anketlerini açıklamayı sürdürüyor. Son anket Z Kuşağı üzerinden yapıldı. İşte ORC Araştırma'nın 27-30 Kasım 2022 tarihleri arasında 42 ilde, Z kuşağı seçmenlerinden oluşan 2 bin 730 kişi ile yüz yüze yaptığı anketin sonuçları...

Kararsızlar birinci parti çıkıyor

Çoğu hayatında ilk ke oy kullanacak olan Z Kuşağı gençlerle "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu. Gençlerin yüzde 19.5'i "Kararsızım" cevabı verirken, yüzde 19.1'i CHP, yüzde 16.5'i İYİ Parti, yüzde 13.5'i ise AK parti cevabı verdi.

Ankette Ümit Özdağ ve Mustafa Sarıgül sürprizi

Z Kuşağı gençlerden MHP'ye oy vereceğini açıklayanlar yüzde 7 olurken, HDP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 5.5, Mustafa Sarıgül'ün TDP'sine oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 4.2, Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi'ne oy vereceğini söyleyenlerin sayısı ise yüzde 4 çıktı.

ORC'nin Kasım ayında yaptığı "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz anketine göre ise Cumhur İttifakına yüzde 37,9, Millet İttifakı'na ise yüzde 42 oy çıkmıştı. 18-23 Kasım tarihleri arasında yapılan anket göre partilerin oy oranı şöyle gerçekleşmişti:

•AK Parti: Yüzde 31,1
•CHP: Yüzde 24,2
•İYİ PARTİ: Yüzde 17,8
•HDP: Yüzde 7,4
•MHP: Yüzde 6,8

orc_zkusagi_anketi2

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam